Nettideittailu – Kattava opas

Nettideittailu on nykyään erittäin suosittua. Seuranhaku netissä on yleistä, eikä sitä enää pidetä ollenkaan outona tai epätoivoisena. Netistä etsivät seuraa hyvin monenlaiset ja eri ikäiset ihmiset.

Vinkkejä nettideittailuun

  1. Laadi profiilisi huolellisesti. Huolellisesti laaditut profiilit saavat huomattavasti enemmän yhteydenottoja. Vältä profiilissasi turhia kliseitä. Anna oman persoonasi näkyä profiilissasi. Kirjoita kiinnostuksenkohteistasi, tavoitteistasi, arvoistasi ja elämänasenteestasi.
  2. Lisää profiilisi kuva. Kuvalliset profiilit saavat huomattavasti kuvattomia enemmän sekä vierailuja että yheydenottoja. Valitse itsestäsi tuore ja edustava kuva. Voit myös ottaa kuvan nimenomaan deittiprofiiliasi varten. Vältä kuitenkin yliposeeraamista. Luonnolliset kuvat tehoavat kaikkein parhaiten.
  3. Säilytä positiivinen asenne. Vaikka sinulla olisi ollut epäonnea aiemmissa suhteissa tai nettideittailu ei oikein ota sujuakseen, älä tuo näitä asioita esille profiilissasi tai viesteissäsi. Vaikutelma katkeruudesta ei herätä kenenkään kiinnostusta. Etsi jokin toinen väylä purkaa mahdollisia katkeruuden tunteita. Voit esimerkiksi keskustella näistä asioista nettifoorumeilla. Yritä suhtautua nettideittailuun positiivisesti ja muista, että jokainen netissä kohtaamasi ihminen on yksilö, eikä mitenkään liity aiempiin epäonnistumisiin.
  4. Ole rehellinen. Älä kirjoita profiilissasi asioista, jotka eivät pidä paikkaansa. Muista rehellisyys myös treffeillä.
  5. Ole asiallinen ja ystävällinen. Vaikka sinulla on omat mieltymyksesi kumppaniehdokkaiden suhteen, ei niitä ole mitään syytä esittää epäasiallisesti. On aivan turha haukkua lyttyyn profiilitekstissään sellaiset kumppaniehdokkaat, joista ei ole kiinnostunut. Jos joudut antamaan pakit, tee se ystävällisesti.
  6. Ole aktiivinen. Nettideittailu vaatii aktiivisuutta etenkin miehiltä. Ota yhteyttä kiinnostaviin kumppaniehdokkaisiin. Lähesty kiinnostuksen kohteitasi persoonallisilla viesteillä. Osoita viesti aina tietylle käyttäjälle. Älä käytä samaa massapostitusviestiä kaikille. Et tule saamaan tällä taktiikalla vastauksia viesteihisi.
  7. Muista turvallisuus. Kohtuullisella ihmistuntemuksella pääsee nettideittailussa pitkälle, mutta muista, että kaikki ei ole nettimaailmassa välttämättä sitä miltä näyttää.

Nettideittailun turvallisuus

Nettideittailu on suhteellisen turvallista. Aina on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kirjoittamalla on helpompi antaa itsestään ja motiiveistaan virheellinen mielikuva verrattu kasvokkain keskusteluun. Kohtuullisella ihmistuntemuksella ja terveellä varovaisuudella pärjää pitkälle ja välttyy suuremmilta vastoinkäymisiltä. Tässä kuitenkin muuta hyvä vinkki turvalliseen nettideittailuun.

  1. Älä kerro itsestäsi liikaa turhan aikaisessa vaiheessa. Koko nimeä tai omaa osoitetta on turha antaa nettitutuille
  2. Tutustu kumppaniehdokkaisiin rauhassa. Vaikka heti ensimmäisten viestien jälkeen tekisi mieli lähteä treffeille, on hyvä yleensä vaihtaa ajatuksia hieman pidempään.
  3. Älä epäröi käyttää Googlea tai Facebookia taustatutkimukseen. Etenkin, jos epäilet, että jokin sinulle kerrottu asia ei välttämättä pidä paikkaansa, kannattaa asia tarkistaa. Varsinkin kun nykyaikana tarkistaminen on monien asioiden suhteen mahdollista sekä helppoa ja nopeaa.
  4. Älä hyväksy painostamista. Jos tuntuu, että sinua painostetaan asioihin, jotka saavat sinut epävarmaksi, on hyvä aika päättää tutustuminen välittömästi. Älä tapaa ketään, jos tapaaminen ei tunnu hyvältä idealta.
  5. Tapaamiset on hyvä aina sopia julkiselle paikalle. Älä kerro kotiosoitettasi. Älä myöskään sovi, että deittisi noutaa sinut autolla.
  6. Älä tee etukäteen suunnitelmia pitkistä treffeistä. Jätä itsellesi mahdollisuus lopettaa treffit lyhyeen, jos siltä tuntuu. Ole kuitenkin kohtelias toista osapuolta kohtaan, mikäli päätät lopettaa treffit lyhyeen.
  7. Kerro läheiselle ihmiselle, että olet menossa treffille ja treffien paikka.
  8. Älä anna tai lainaa rahaa nettituttavuuksille.
  9. Älä ole liian sinisilmäinen ja suhtaudu uusiin tuttavuuksiin terveellisen varovasti.

Mitä tehdä kun nettideittailu ei tuota tulosta

Aina nettideittailu ei tuota toivottua tulosta. Älä kuitenkaan masennu liikaa. Mieti mistä huono menestys voisi johtua. Joskus kyse saattaa olla vain huonostaa tuurista, mutta joskus saattaa olla kyse myös väärästä lähestymistavasta nettideittailuun. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa miettiä.
  1. Osaatko flirttailla viesteissäsi sopivasti. Liika imelyys ei varmasti tuota toivottua tulosta, mutta jo viestittelyn aikana on hyvä osata muodostaa tietynlaista jännitettä sinun ja uuden tuttavuutesi välille.
  2. Oletko liian hätäinen tai painostava? Kaikki eivät välttämättä halua heti muutaman viestin jälkeen tavata. Jos toinen osapuoli haluaa tutustua rauhassa, anna tähän mahdollisuus. Jos toinen kieltäytyy tapaamisesta älä ala kyselemään painostavasti syitä tai inttämään vastaan. Kuuntele mitä toinen osapuoli sanoo ja haluaa. Huomaavaisuudella pääsee pitkälle niin elämässä kuin nettideittailussakin.
  3. Oletko laatinut profiilisi huolella? Lyhyet ja persoonattomat profiilit eivät herätä helposti kiinnostusta. Mieti, onko profiilissasi jotain sellaista, mikä saisi jonkun kiinnostumaan juuri sinusta. Jos profiilissasi ei ole kuvaa, kannattaa sellainen lisätä. Myös kuvan vaihtaminen saattaa parantaa nettideittailumenestystä.
  4. Oletko tarpeeksi aktiivinen? Varsinkin miesten täytyy aktiivisesti lähettää viestejä kiinnostaville naisille.
  5. Ovatko lähettämäsi viestit osoitettu juuri tietylle henkilölle? Massapostitus tai saman viestin lähettäminen kaikille kiinnostaville käyttäjille ei tuota yleensä tulosta. Kiinnitä viestissäsi huomiotaan johonkin tiettyyn asiaan, jonka viestin vastaanottaja kertoo profiilissaan.
  6. Kiinnitä huomiota kieliasuun. Kirjoitusvirheet ja sekava teksti vähentävät erään suuren amerikkalaisen deittisivuston tekemän tutkimuksen mukaan huomattavasti viesteihin vastaamista. Samassa tutkimuksessa todettiin myös, että fyysiset kohteliaisuudet vähensivät viesteihin vastaamista.